1/سیستم عامل استفاده از کامپیوتر را ساده میسازد. این بدان معناست که مثلاًکاربر یا ((برنامه نویس)) بدون درگیر شدن با مسائل سخت افزاری ((دیسک))ها به راحتی ((فایل))ی را بر روی دیسک ذخیره و حذف کند . این کار در واقع با به کاربردن دستورات سادهای که ((فراخوان های سیستمی)) (System Calls) را صدا میزنند انجام پذیرد .
در صورت عدم وجود سیستم عامل کاربرو یا برنامه نویس میبایست آشنایی کاملی با سخت افزارهای مختلف کامپیوتر (مثل ((م��نیتور)) ,((فلاپی)) , ((کی بورد)) و غیره) داشته باشدو ((روتین))هایی برای خواندن و یا نوشتن آنها به ((زبانهای سطح پائین)) بنویسد. از این جنبه به سیستم عامل با عنوان ماشین توسعه یافته(Extended machine) یا ((ماشین مجازی)) (Virtual machine) یاد میشود که واقعیت سخت افزار را از دید برنامه نویسان مخفی میسازد.
2/وظیفه دوم سیستم عامل ((مدیریت منابع))(Resource Management) میباشد, یعنی سیستم عامل باعث استفاده بهینه و سودمند (اقتصادی) از منابع سیستم میگردد. منظور از منابع پردازندهها ,حافظهها ,دیسکها,((ماوس)) ها , ((چاپگر))ها , فایلها , ((پورت))ها و غیره هستند. یک سیستم کامپیوتری منابع نرم افزاری و سخت افزاری بسیار دارد که ممکن است در حین اجراء برنامه لازم باشند , سیستم عامل همانند مدیر منابع عمل کرده و آنها را بر حسب نیاز به برنامههای مشخصی تخصیص میدهد.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: